Migren Nedir?

migren ağrısı nedir, migren nasıl tedavi edilir, migren ağrısını geçirme

Migren tekrarlanan baş ağrılarının teşhisle belirlenen bir tür rahatsızlıktır. Migren ağrısı ile birlikte genel olarak migren sahibi hastanın bulantısı ve hatta kusması da meydana gelebilmektedir. Nörolojik bir rahatsızlık olan migren toplumda çok sıklıkla görülmektedir. Aynı zamanda migren rahatsız edici bir hastalıktır ve migren ataklarının meydana geldiği günlerde neredeyse iş göremez hal alırlar. Ataklar arasındaki zamanlarda atak yokken hastalar normal şekilde hayatlarına devam edebiliyorlar. Fakat migren atağı geldiği zaman genel olarak ışıktan yoksun sakin yerlerde uzanmak ve dinlenmek isterler. Her baş ağrısı migren olarak adlandırılmaktadır. Fakat her baş ağrısı migren değildir. Migren olduğunu anlayabilmek için hastanın MR çektirmesi ve sonucu doktorun ağzından duyması gerekmektedir.migren ağrısı nedir, migren nasıl tedavi edilir, migren ağrısını geçirme

Migreni Tetikleyen Faktörler Nelerdir?

Migreni tetikleyen en önemli faktör her hastalıkta olduğu gibi strestir. Açlık ya da bir öğün yemek yememe, uykusuzluk ya da çok fazla uyuma, ağır bir koku duyma, sigara dumanının içerisinde uzun süre durma, adet dönemi, bazı yiyecekler migreni tetiklemektedir. Tüm nedenler her hasta da görülecek diye bir şey söz konusu değildir. Fakat bunlardan bir ya da birkaçı siz de varsa ve tespit ettiyseniz, bu durumlardan uzak durmaya çalışmakta fayda vardır. beyin kan akımında meydana gelen değişiklik migren atağını ortaya çıkartmaktadır. Beyne kan taşıyan damarlarda öncelikle kasılma meydana gelmektedir. Bu durumda kan akımında azalma meydana gelmektedir. Daha sonra damarlar genişlemekte ve ağrı meydana gelmektedir.

Migren Tedavi Edilebilir mi?

Migren tamamen tedavi edilemese de kontrol altına alınabilmektedir. Düzenli şekilde ilaç kullanmak ile ağrılar daha hafifletir ve ataklar daha az zamanda meydana gelir. Migren atağı başladıktan sonra ilaç ile tedavi etmeye çalışmaktansa önceden önlemini almak daha önemli bir konudur. Ataklara sebep olabilecek faktörlerin tespiti sağlanırsa ve bu faktörlerden elden geldiğince uzak durulursa migren ataklarından kurtulabilirsiniz. Migren rahatsızlığı hayati tehlikesi bulunan bir rahatsızlık olmasa da yaşam kalitesini oldukça düşürmekte ve ataklar olduğunu sürece kişinin özel, sosyal ve iş hayatını oldukça etkiler. Bu nedenle migren tedavisi için doktor ile birlikte davranılmalı ve en uygun tedavi yöntemi hastaya uygulanmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir